Hej allihopa!

Ja, ni läste rätt i rubriken. Den senaste tiden har jag börjat drömma mer och mer om en hund! Vi pratade faktiskt om att skaffa en hund innan jag blev gravid, men vi hann inte det innan Milo började växa där inne. Nu när han är ett år känns det ändå lagom att börja fundera på att ta in en hund i familjen. Jag är själv uppvuxen med djur och vill att Milo ska få samma uppväxt. Att växa upp tillsammans med en katt eller hund tror jag är väldigt nyttigt! Djur är bra3DB på att uppfostra barn till att lära sig visa kärlek, respekt och empati.

Men vilken ras ska vi ha då? Jag vill helst ha en stor hund men Milos pappa vill ha en liten. I slutändan kommer jag få bestämma eftersom det är jag och Milo som är hemma med hunden hela dagarna. Jag funderar på någon mellanstor ras kanske. Jag vill ju inte att någon ska bli rädd för hunden. Samtidigt skulle jag aldrig kunna ha en sån där minihund som är ömtålig och inte orkar någonting. Jag vill kunna gå rejäla promenader med hunden i koppen och Milo i vagnen eller på ryggen.

Jag vill gärna höra från er som har skaffat hund efter att ni skaffat barn, vilken ålder som är lagom och vad man behöver tänka på. Eller ska vi kanske börja med en katt istället? Jag älskar både katter och hundar och vill gärna ha ett par katter som springer runt i trädgården när vi väl skaffar ett hus. Nu bor vi i lägenhet och jag vet inte om jag vill att katterna ska behöva vara instängda här inne och inte kunna springa ut som de vill.

Jag ska söka mer fakta om detta och sedan diskutera det med pappan igen. Snart kanske drömmen om en hund blir sann!