Godmorgon allihopa!

I morse när jag satt ochcoffee-958410_960_720 drack mitt morgonkaffe alldeles för tidigt efter en näst intill sömnlös natt så funderade jag på livet innan barn. Jag saknar det absolut inte, mammalivet är det bästa jag vet. Men visst kan man längta tillbaka till den där tiden då det gick att ta sovmorgon till klockan 12 en helt vanlig lördag och sedan bara ligga i soffan och äta pizza resten av dagen. Jag kom att tänka på allt det där man sa att man skulle göra när man fick barn. Här är en lista över saker jag sa och hur det egentligen blev!

  • “Jag ska aldrig gå upp med barnet innan 06.”

Vissa dagar får jag vara glad om jag fått någon sömn alls innan 06. Som mamma har man inte mycket att säga till om när det gäller sovtider!

  • “Mitt barn ska aldrig skrika och störa andra människor.”

Sanningen är att barn skriker vad de än vill och ibland verkar de skrika bara för skrikandets skull. Som förälder står man väldigt maktlös vissa gånger!

  • “Mitt barn ska aldrig få titta på tv/surfplattan.”

Detta sa man innan man förstod att barnkanalen och Youtube är alla föräldrars stora räddning! Att lyckas distrahera barnet att sitta tyst och stilla i åtminstone två minuter är väldigt mycket värt.

  • “Jag barn ska aldrig springa omkring.” Jag strävar efter detta men en ettåring är snabbare än vad man kan tro när de rultar iväg. Och värre kommer det bli. Ramlar in i andra människor och kladdar ner dem, ja det har hänt. Förlåt alla drabbade!
  • “Jag kommer inte bli en sån som bara pratar om mitt barn och visar bilder på det.” Den här bloggen säger väl allt haha. Jag älskar att prata om Milo och visar gärna upp bilder på honom. Typisk sån mamma som tror att alla tycker att min unge är den sötaste av alla, japp!

Dela gärna med er av era tankar före och efter ni fick barn. Eller ni som inte har barn, vad brukar ni säga att ni aldrig kommer att göra den dagen det är dags?